Καθαρισμός χαλιών

Καθαρισμός χαλιών και κατοικίδια. Γίνεται;

Μπορούν τελικά να γίνουν φίλοι μεταξύ τους;

Από την μία τα κατοικίδια που δημιουργούν περισσότερη σκόνη και επιβαρύνουν την καθαριότητα των χαλιών σας. Κι από την άλλη τα χαλιά σας που μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά θέματα υγείας όπως αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα στους τετράποδους φίλους σας.

Και; Πως μπορεί να βρεθεί μία ισορροπία και πότε είναι απαραίτητη η επαγγελματική παρέμβαση;

  • Ας ξεκινήσουμε πως καθαρά χαλιά και κατοικίδια μπορούν να συνυπάρξουν αρκεί να τηρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αρχικά καλό είναι να μην επιλέξετε κάποιο χειροποίητο ή πολύ ακριβό χαλί για τον χώρο σας καθώς δεν γνωρίζετε πως μπορεί να αντιδράσει το κάθε κατοικίδιο. Σε περίπτωση λεκιάσματος ή φθοράς ο καθαρισμός ή η επιδιόρθωση είναι πολύ πιο εφικτά. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησμοποιήσετε ένα πιο ακριβό χαλί φροντίστε  να κόβετε τα νύχια του κατοικίδιου σας για να μην μπορεί να το γρατζουνίσει.
  • Υπάρχουν χαλιά στα οποία λόγω της υφής τους οι τρίχες προσκολλώνται πάνω τους και αφαιρούνται δύσκολα και άλλα χαλιά, τα οποία διαθέτουν ένα πέπλο προστασίας και οι τρίχες δεν μπλέκονται στο νήμα τους. Μία έξυπνη λύση είναι στους χώρους που περνά περισσότερο χρόνο το κατοικίδιο σας δηλάδη εκεί που τρώει, παίζει ή κοιμάται να τοποθετήσετε πιο μικρά χαλιά.  Επιλέξετε, επίσης, να είναι πολύχρωμα ή σκούρα χαλιά , έτσι ώστε ένας πιθανός λεκές ή κάποια φθορά να μην είναι πολύ ορατά. Συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ιδανικά χαλία για το χώρο σας βρείτε εδώ.
  • Σίγουρα, δεν σας προτείνουμε τα χειροποίητα χαλιά. Ιδανικά αποφύγετε επίσης τα πολύ χνουδωτά χαλιά ή εκείνα που  που λόγω της κατασκευής τους οι τρίχες έχουν την τάση να κολλούν στο πέλος του χαλιού.  Στην πρώτη περίπτωση το τρίχωμα του κατοικιδίου σας παγιδεύεται στο χαλί και σε συνδιασμό με την σκόνη μπορούν να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα τόσο στο κατοικίδιο αλλά και σε εσάς. Παράλληλα, τα χαλιά με ψηλό πέλος εκτός ότι παγιδεύουν τις τρίχες ενθαρρύνουν τα κατοικίδια να σκάψουν ή και να θάψουν πράγματα μέσα σε αυτά δημιουργώντας φθορές.
Καθαρισμός χαλιών

Είναι κατανοητό πως ο καθαρισμός του χαλιού σας μόνο με ηλεκτρική σκούπα συνήθως δεν είναι αρκετός. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το πλύσιμο των χαλιών σας θα πρέπει να γίνεται με ειδικό εξοπλισμό αλλά και προσωπικό που έχει εμπειρία. Εκτός από την σκούπα και το τίναγμα των χαλιών που καλό είναι να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, ο επαγγελματικός καθαρισμός του χαλιού σε εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο ιδανικά πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το δίμηνο ή το τετράμηνο αντί για μία φορά το χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση η συνύπαρξη χαλιών με κατοικίδια είναι εφικτή. Με λίγη παραπάνω προσοχή και αν ο καθαρισμός χαλιών γίνεται και από ειδικούς δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό των χαλιών σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 2310692242