Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

Πως να καθαρίζετε σωστά τα χαλιά σας στο σπίτι!

Τα χαλιά αποτελούν μεγάλο κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σας. Τα καθαρά χαλιά όχι μόνο μπορούν να δώσουν ποιοτικό αέρα και ένα καθαρό περιβάλλον αλλά μπορούν να δώσουν και ομορφιά. Εκτός από τα θετικά που προσφέρουν τα χαλιά μπορούν να γίνουν μεγάλη εστία μικροβίων και μικροοργανισμών που μπορούν να επιφέρουν επιβαρύνσεις στην υγεία της οικογένειας σας.  Συνεπώς, ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί προτεραιότητα για να έχετε σωστή υγιεινή στο σπίτι σας.

Για να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τα χαλιά κατά την διάρκεια του έτους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό τους!

  • Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του χαλιού σας είναι η ετικέτα με τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής του. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τις αναγραφόμενες οδηγίες καθώς οποιαδήποτε διαφορετική προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να επιφέρει ζημιά στο χαλί. Σε περίπτωση που δεν έχετε την ετικέτα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα που το αγοράσατε ώστε να σας προτείνουν τρόπους καθαρισμού ανάλογα με τις ιδιότητες του χαλιού. 
  • Στη συνέχεια, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού καλό είναι να δοκιμάσετε σε κάποιο μικρό σημείο του χαλιού, όπως μία μικρή γωνία, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα υπάρχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.  
  • Aν είναι εφικτό το χαλί σας να τινάζεται σε εξωτερικό χώρο έστω μία φορά την εβδομάδα ίσως με κάποιο τιναχτήρι. Στην συνέχεια ο καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα σε όλη την επιφάνεια του χαλιού θα είναι πιο αποδοτικός. Επίσης, το χαλί είναι καλό να καθαρίζεται εξίσου και από την κάτω πλευρά του.
  • Τα μικρά σας χαλιά μπορείτε να τα φρεσκάρετε με πλύση στο πλυντήριο σας αφού σιγουρευτείτε για τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής. Στο στέγνωμα του μην εκθέτετε το χαλί απευθείας στον ήλιο και για πολλές ώρες καθώς κινδυνεύει να αποχρωματιστεί. Αφήστε το να στεγνώσει χωρίς να βιαστείτε να το μαζέψετε. 
  • Σε περίπτωση που θέλετε να τα αποθηκεύσετε για την καλοκαιρινή περίοδο σιγουρευτείτε πως το χαλί σας είναι απόλυτα στεγνό και καθαρό γιατί η συσσώρευση υγρασίας και μικροοργανισμών μπορεί να προκαλέσει φθορά που ενδεχομένως να μην μπορείτε να επαναφέρετε.

Παρόλα αυτά, ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι που κάνουμε μόνοι μας,  δεν αντικαθιστά με τίποτα τον επαγγελματικό καθαρισμό που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουμε κάθε χρόνο. Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών θα είναι ολιστικός σε όλα τα μέρη του χαλιού. Οι παραπάνω διαδικασίες θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το χαλί σας σε καλή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να παρακάμπτετε την διαδικασία επαγγελματικού καθαρισμού από εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο και προσωπικό.

Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι

Η EXPRESS HELLAS αναλαμβάνει τον πλήρη καθαρισμό των χαλιών σας απομακρύνοντας μικρόβια και λεκέδες ακόμα και από το βάθος της ίνας. Με επιλεγμένα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στέγνωμα σε ειδικούς χώρους μακριά από εξωγενείς παράγοντες τα χαλιά σας απολυμαίνονται και προστατεύονται με απόλυτη προσοχή και επαγγελματισμό. Βρείτε την υπηρεσία καθαρισμού που σας ενδιαφέρει και ζητήστε μας να σας δώσουμε εντελώς δωρεάν μία προσφορά καθαρισμού!

Για περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό των χαλιών σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 2310692242